LV

...

Kā izveidot interjeru savai mājai?

No pirmā acu uzmetiena vienkāršs, bet padziļināti sarežģīts jautājums... Mēs vēlamies dalīties savā pieredzē, tāpēc esam izveidojuši interjera dizaina ceļvedi, kas ļaus ikvienam iepazīties ar galvenajiem interjera stiliem un palīdzēs izveidot savu mājas interjeru. Apspriedīsim visu interjera stilistiku, bet pievērsīsimies mūsdienu klasikai. Detalizēsim krāsu krāsas, materialitāti, apgaismojumu, mēbeļu izvēli un interjera detaļas.
  • 2021-11-12

IESPĒJAMĀ INTERJERA STILISTIKA

Moderna, klasika, modernā klasika vai skandināvu interjers? - Galvenais jautājums, uz kuru mums jāatbild, pirms sākat veidot savu interjeru. Vispirms apskatīsim šo stilu atšķirības un galvenās iezīmes.

   

MODERNI

  

undefined

 

Mūsdienīgais interjers nav pārslogots ar detaļām, tas izceļas ar skaidrām, lakoniskām, stingrām formām, dominē minimālā krāsu gamma. Šo interjera stilu visvairāk iecienījuši jaunieši, kā arī ar IT nozari saistīti cilvēki. Iespējams, pateicoties izsmalcinātajam apgaismojumam - tas vienmēr ir paslēpts, tiek izmantotas daudz LED apgaismojuma detaļas. Tas ir vienīgais interjera stils, kas nav pārpildīts ar izteiksmīgiem priekšmetiem un interjera detaļām - citiem vārdiem sakot, tas ir vienīgais stils, kurā tukšas telpas rada skaistumu.

   

KLASIKA

  

undefined

Klasiskais stils izceļas ar bagātīgumu un lielu detaļu daudzumu, ko izmanto sienās, griestos un mēbelēs. Šis stils ir īpašs ar to, ka tas nenolietojas – klasisko mēbeļu cena ar gadiem tikai pieaug, un tas ir īpaši izdevīgi tiem, kuri vēlas saglabāt savus ieguldījumus nekustamajā īpašumā. Visas interjera mēbeles ir roku darbs, tajās izmantots masīvkoks, izmantoti daudzi kokgriezumi un inkrustācijas. Sīkas detaļas izstaro greznību – tās parasti ir zelta vai kristāla detaļas.

 

SKANDINĀVIJAS STILS

  

undefined

Šis ir ekonomiskās klases stils. Šo stilu iecienījuši jaunieši īpaši pievilcīgo cenu un vienkāršā, bet mūsdienīgā mēbeļu stila dēļ. Dominē baltas un pelēkas sienu krāsas, dabīgā ozolkoka grīdas ar baltām apmalēm. Interjera detaļās izmantota rozā, zilganu un zaļganu pasteļtoņu gamma. Skandināvu interjerā apgaismojums nekādu pievienoto vērtību nerada, tāpēc ieteicams ar to tikt galā funkcionāli - ar iebūvējamiem, padziļinātiem gaismekļiem (bieži vien prožektoriem un galda akcentiem).

   

MODERNĀ KLASIKA

  

undefined

Modernās klasikas stils ir modernā un klasiskā sajaukums. Šis ir vispopulārākais stils mūsdienu interjerā. Modernās klasikas interjers maksā lētāk nekā klasiskais. Strādājot ar moderno klasiku, dzimst grezns un ērts interjers, kad klasikas pilnās interjera detaļas savijas ar mūsdienīgu formu un eklektisku mēbeļu akcentiem.

Šis stils ir īpašs ar to, ka spēj lavierēt starp klasiskajiem dekoru elementiem un modernajām formām. Pats interjera pamats ir mūsdienīgas mēbeles, kas ir uzlabotas ar klasiskām detaļām (skapju durvīs frēzēti pildījumi, pielīmēti zīmējumi pie sienām, karnīzēm un apmalēm). Ja interjers ir pilns ar detaļām, izvēlieties minimālisma mēbeles ar nelielu akcentu.

   

Ko izvēlēties?

Mūsdienu klasika ir populārākais interjera stils, ko iecienījuši gan māju iekārtotāji, gan arhitekti, kas projektē mēbeles. Šī popularitāte ir radījusi plašu mēbeļu un interjera detaļu izvēli.

Mūsu iecienītākā ir modernā klasika, tāpēc mēs turpināsim šo rakstu, kurā detalizēti aprakstīts interjera dizains mūsdienu klasikas stilā.
  

ZELTS vai HROMS?

  

undefined

Lai sāktu veidot modernu klasisko interjeru, vispirms jāizvēlas dominējošās detaļas. Viss interjers sastāv no šiem akcentiem, tāpēc nekavējoties jāizlemj – dominēs zelta vai hroma detaļas? Mūsdienu klasika izstaro greznību, tāpēc tas ir ļoti svarīgi.

Šī izvēle ir jāizdara, pilnībā ieklausoties savā sirdī – jūs izvēlaties to, kas jums patīk. Dažiem nepatīk zelta detaļas, viņi izvēlas hromu, citi dievina zeltu, valkā zelta rotaslietas, tad zelta detaļas ir ideāla izvēle.

   

KRĀSU KRĀSA

Krāsu shēma ir krāsu gamma, kas nosaka galvenās krāsas, kas dominēs jūsu interjerā. Izvēloties šīs krāsas, jūs pamatā izvēlaties krāsas, ar kurām krāsosiet savas mājas sienas, un šīs krāsas tiks apvienotas ar mēbeļu materialitāti un toņiem.

   

SILTA KRĀSA KRĀSA

 

undefined

Ja raksta pirmajā daļā esat izvēlējies zeltu, lai akcentētu galvenās detaļas, jums vajadzētu izvēlēties šo silto krāsu shēmu. Šī krāsu gamma ir neitrāla un ļoti maiga, taču tā izceļ galvenos mūsdienu klasikas detaļu akcentus (šajā bildē tas būtu uz sienām redzami drosmīgi raksti un zeltains spogulis ar lampām).

  

AUKSTO TOŅU KRĀSA

 

undefined

Ja kā galveno akcentu interjerā esat izvēlējies hromu, auksto toņu krāsa jums ir lieliski piemērota. Vēlamies uzsvērt, ka nav nepieciešams uzreiz noteikt, ka pelēko toņu interjers ir tumšs un drūms - šai krāsai pielietotie pelēkie toņi var nākt no krāsas HAKI, tāpēc tie rada nelielu optisku ilūziju. Mājas ir dekorētas ar šo krāsu. Bieži vien tas ir vīrišķīgs, smalks mūsdienu klasiskā interjera paraugs.

  

SPILŠU ĒNU KRĀSA

Mūsdienu klasiskajos interjeros var izmantot arī košus krāsu toņus, ko citādi dēvē par karaliski zilo, zaļo un bordo. Gan hromēti, gan zelta akcenti ir lieliski piemēroti spilgtām krāsām.

  

ZILS

 

undefined

Šai krāsai ir piemēroti auksti toņi, sudrabainas, pelēkas sienas, kas iznāk no zilā nokrāsa. Karaliskā zilā krāsa piešķir interjeram stingrības un greznības sajūtu.

  

ZAĻĀ

 

undefined

Izmantojot karalisko zaļo krāsu, interjers bieži tiek apvienots ar zelta detaļām un siltākiem toņiem. Šīs krāsas interjerā ir pievilcīgi melni akcenti.

  

BORDO

 

undefined

Burgundija ir īpaši pretencioza krāsa, kas nav piemērota ikvienam, taču, ja jums patīk šī krāsa, interjers var iznākt lieliski. Bordo krāsai ir piemērots gan zelts, gan sudrabs. Šādos interjeros dominē valrieksts. Sienu klāsts ir gan tumšs, gan ļoti gaišs.

Spilgto krāsu krāsas ir īpašas ar to, ka lielākā daļa krāsu ir pieejamas barchate audumos, kas ļauj interjerā izvēlēties mēbeles, kurās būs šie spilgti toņi. Tie ir pieejami mīkstās daļās, atzveltnes krēslos, ēdamistabas krēslos un nakts aizkaru audumos.

  

KO IZVĒLĒTIES?

Lielākā daļa krāsu tiek izvēlētas ar noraidīšanu - atsakot krāsas, kas jums nepatīk, atbilstoši jūsu raksturam, bet īsumā:

Siltā krāsu gamma - cilvēkiem, kas meklē solidaritāti un mieru. Tas ir drošs interjers, kas piemērots vecāka gadagājuma cilvēkiem (diplomātiem, politiķiem un cilvēkiem ar līdzīgu darbu).

Aukstā krāsu shēma - vairāk vērsta uz skarbākiem cilvēkiem. Ļoti iecienījuši gados jaunāki cilvēki, kurus mīl cilvēki, kuri ir mazāk pedantiski un dažkārt atļaujas "satikt nākamajā dienā".

Spilgtas krāsas - drosmīgiem, dominējošiem cilvēkiem. Sabiedriski cilvēki, kuri vēlas parādīt sevi un savu māju draugu lokam, bieži izvēlas spilgtas krāsu nokrāsas, tādējādi nododot savu personību un radot vidi, kas iedvesmo uzticību.

  

MATERIALITĀTE

Veidojot katru interjeru, viens no grūtākajiem uzdevumiem ir telpās izmantoto materiālu pieskaņošana. Pēc galvenā akcenta – zelta vai sudraba un tīkamās krāsas krāsas izvēles jāizlemj, kādu materiālu kombināciju izmantot.

Tiek apkopotas šādas kombinācijas:

  • Koksne, kas tiks izmantota grīdām, galda virsmām un korpusa mēbelēm.
  • Akmens, kas tiks izmantots vannas istabas flīzēm, virtuvei un citai apdarei.
  • Metāls – matēts vai spīdīgs, zelts vai hroms? Tā kā agrāk izvēlējāties starp zeltu un hromu, jums atliek izvēlēties starp spīdīgu un matētu metālu.
  • Audumi ir materiālu piemēri, kas tiek kombinēti ar citiem materiāliem, pamatojoties uz jūsu izvēlēto krāsu shēmu. Atbilstoši audumu materialitātei tiek apkopotas galvenās interjera mēbeles - mīkstās mēbeles guļamistabai un viesistabai.

Mūsu izveidotā materiālu kolekcija piedāvā jums:

  

SHINE ZELTS

 

undefined

Šajā materiālu kolekcijā dominē zaļā krāsa, taču visa materiālu kombinācija ir daudzpusīga un šai kombinācijai var izmantot visas spilgto krāsu toņu galvenās krāsas (karaliski zaļā, zilā un bordo). Arī šajā kolekcijā akcentējam rakstu audumus dekorācijām (izmanto spilveniem un paklājiem), korpusa mēbelēm (skapji, virtuve un kumodes) akcentējam filejas baltas fasādes. Dominējošais akmens ir melnais marmors.

Ļoti svarīgi ir atrast harmoniju starp spilgtiem un maigiem toņiem, piemēram, ja izvēlaties zaļu dīvānu, kombinējiet gaiši pelēkus nakts aizkarus vai otrādi.

  

PULĒTS ZELTS

 

undefined

Šī kolekcija ir īpaši siltu toņu, mīksta koka raksta un dominējošā gaiši pelēkā marmora akmens kombinācija. Pulēta zelta materiālu kolekcija vislabāk sader ar silto toņu krāsu. Pulēta zelta akcenti ir piemēroti lustrām, jaucējkrāniem, kafijas galdiņiem un mēbeļu kājām.

  

GLINDĪTS HROMS

 

undefined

Šī materiālu kolekcija ir piemērota karaliski zilajai krāsai, kā arī auksto toņu krāsai. Pulētais hroms piešķir pelēkajai krāsai daudz dzīvīguma, un ļoti piemērots ir arī baltais marmors. Interjera maigumu piešķir mēbelēs izmantotā barčate - šajā gadījumā sniedzam zilās krāsas piemēru. Korpusa mēbelēm ir modernas formas pildījumi, kas inkrustēti ar sudrabu.

  

UNIVERSĀLS

 

undefined

Šī materiālu kolekcija ir universāla un piemērota visām krāsu krāsām. Fotoattēlā dominē bordo krāsa, taču šai materiālu kombinācijai var pielietot visas auduma krāsas. Interjera akcentēšanai izmantoti spilgtas krāsas audumi - izvēlēts viens dīvāns vai vairāki atzveltnes krēsli, atlikušo telpu aizpilda neitrālu toņu audumi - silti brūnie un pelēkie toņi, kurus izmanto aizkariem, krēsliem, spilveniem, paklājiem. Šai kolekcijai ir piemēroti visi tumšie akmeņi - zaļi, melni, brūni bumbiņas, kas tiek izmantotas darba virsmām, vannas istabas flīzēm un galda virsmām. Korpusa mēbelēm izvēlētas tumšas koka faktūras, kuras tiek kombinētas ar zelta vai hroma detaļām (rokturiem un ielaidumiem).

  

IESPĒJAMIE triki

Sienas - vienkāršākais veids, kā nepieļaut kļūdas interjerā, izmantojot daudz pelēko toņu. Sienas iesakām krāsot pelēkā krāsā un dekorēt ar svītrām, kā arī izmantot baltas desmitiem/divpadsmit centimetru baltas klasiskās apmales – tās īpaši pastiprina mūsdienu klasikai nepieciešamās emocijas.

Durvis - Interpretācija ir atkarīga no krāsas izvēles, taču mums ir pāris viltības: izmantojiet baltas durvis ar klasisku formu, dekorētas ar pildījumu vai ļoti tumši beicētas koka durvis no jūsu materiālu kolekcijas.

Grīda ir neatņemams mūsdienu klasiskā interjera elements - “chevron” jeb “siļķes” eglītes tipa grīda. P.S. par apsildāmo grīdu vari būt mierīgs, jo visiem ražotājiem ir šādai grīdai piemērots parketa dēlis.

  

KO DARĪT TĀLĀK?

Kad esat uzzinājis, kādas materiālu kombinācijas jums ir pie sirds, jums ir jāsāk vākt konkrētus materiālus savam interjeram, dodoties uz specializētiem materiālu saloniem. Mēs iesakām jums vairākus salonus:

Akmeņi, flīzes, grīdas segumi - www.interjerosala.lt

Parketa dēļi, koka grīdas - www.nagoja.lt

Mīkstie audumi, mēbeļu audumi, korpusa mēbeļu piemēri - www.ismanusinterjeras.lt

  

APGAISMOJUMS

Salona apgaismojums ir visgrūtākais uzdevums. Šis uzdevums bieži tiek veikts ar specializētu programmu palīdzību, lai aprēķinātu gaismas sadalījumu atsevišķi katrai telpai, bet, ja jums nav piekļuves programmām, mēs iesakām ievērot šādu noteikumu:

 

20W apgaismojuma jauda attiecas uz 1 kvadrātmetru

Telpai desmit kvadrātmetru platībā: 10m2 x 20W = 200W, nepieciešama 200W jauda, ​​ja vienas spuldzes jauda ir 50W - vienam gaismeklim var izmantot (200/50 = 4) četras spuldzes.

  • 50 W spuldze atspoguļo 50 lūmenus

Pēc vajadzīgās gaismas jaudas noteikšanas katrai telpai ir jāsavāc lustras stilistika. Gaismekļi ir viena no galvenajām interjera detaļām mūsdienu klasikā, tāpēc tie jāizvēlas atbilstoši jau izvēlētajam materiālu komplektam un krāsai.

Mūsdienu klasikai ir raksturīga greznība, tāpēc tai ir jāatspoguļojas lustās. Greznību rada kristāls, kā arī mūsu jau izvēlētais zelts vai hroms. Kopējai interjera koncepcijai ir jāsavāc liela mēroga, bagātīgi gaismekļi.

  

ZELTA AKCENTS

 

undefined

 

HROMA AKCENTS

 

undefined

Prezentētajās gaismekļu kolekcijās redzēsiet - piekaramās lampas, sienas lampas, stāvlampas un galda lampas. Visi šie lustras veidi ir nepieciešami, lai izpildītu mūsdienu klasikas interjeru. Dzīvojamā istabā ir lielas, bieži vien kristāla lampas, kā arī stāvlampa un galda lampas, kas novietotas uz sānu galdiņiem. Populāri ir uzstādīt sienas lampas guļamistabā un gaiteņos, kā alternatīvu sienas lampām guļamistabā uz naktsskapīšiem izmanto galda lampas.

  

MĒBELES

Mūsdienu klasika izstaro greznību, tāpēc, izvēloties mēbeles interjeram, būtiski, lai tās izskatītos grezni! Katram interjeram tiek izgatavots mēbeļu maisījums, piemēram: nokomplektēts chester dīvāns ar klasiskām iezīmēm un moderniem atpūtas krēsliem, kā arī telpas iekārtojam ar sānu galdiņiem, uz kuriem liekam galda lampas, ja ēdamistaba liela, mēs arī nokomplektējam kafijas galdiņu viesistabā.

Lai izvairītos no kiča, iesakām ievērot vienkāršu noteikumu:

 

Visi sānu un kafijas galdiņi ir aprīkoti ar hromētu vai zelta rāmi, virsma ir marmora, koka vai stikla.

Galvenā mēbele - mīkstā daļa, bieži kļūst par galveno interjera akcentu. Spilgtas krāsas interjeriem dīvāni izvēlēti no spilgti samta audumiem - karaliski zaļš, zils vai bordo. Izvēloties koši mīksto daļu, nepieciešams izvēlēties neitrālus paklājus, aizkarus un krēslus - tiem jābūt bālākiem, siltās krāsās, izmantots zīda spīduma pavediens.

Mēs esam apkopojuši mūsdienu klasisko mēbeļu kolekciju piemērus ar galvenajiem zelta vai hroma akcentiem:

  

MODERNS KLASISKS ZELTS AR ZILU GARŠU

 

undefined

Galvenais akcents ir zils chester dīvāns ar klasiskiem elementiem, tas ir aprīkots ar modernu formu atzveltnes krēsliem ar zeltainām kājām un atpūtas krēslu ar modernām formām un maigām krāsām. Ēdamistabā - moderns galds, komplektā ar ziliem krēsliem ar klasiskām iezīmēm, izvēlēts maigos toņos bāra krēsls ar zeltainām kājām. Guļamistabai izvēlēta chester gulta ar klasiskiem elementiem. Atlikušās iekšējās telpas ir piepildītas ar zelta rāmja galdiem un plauktiem.

  

MODERNA KLASIKA ZELTS AR ZAĻO SPIELU

 

undefined

Galvenais akcents ir karaliski zaļais dīvāns un OLAS formas atzveltnes krēsls. Gan dīvāns, gan atzveltnes krēsls ir mūsdienīgs interjera akcents, taču šis OLAS formas krēsls jau ir kļuvis par mūsdienu klasiku, jo tika izstrādāts 1958. gadā. Ēdamistabā komplektējam baltu apaļo galdu ar konisku kāju un zaļiem samta krēsliem ar zelta galiem. Pārējās telpas iekārtojam ar klasiskas formas zelta kafijas galdiņiem, sānu galdiņiem un konsolēm. Interjeru atdzīvinām ar zelta krāsas glaunu plauktu un modernu paklāju maigos toņos. Guļamistabā ir moderna gulta ar klasiskām formām un moderns tumšs atzveltnes krēsls ar zelta rāmjiem un klasiskiem elementiem.

  

MODERNS KLASISKAIS HROMS AR AUKSTĀM TOŅĀM

 

undefined

Labākais pelēkā draugs - rozā toņi! Šajā kolekcijā dominē vieglas formas, franču stila mēbeles ar gaišām kastaņu detaļām. Ēdamistabā ir moderns apaļš galds un gaišāki pelēki atzveltnes krēsli. Guļamistaba ir piepildīta ar tumši pelēku samta gultu ar augstu galvgali un tonētu spoguļstikla bufeti. Interjers ir pabeigts ar hromētiem sānu galdiņiem un konsolēm.

  

MODERNS KLASISKS HROMS AR SILTĀM TOŅĀM

 

undefined

Šajā kolekcijā mēs kompensējam siltos toņus ar tumšākiem akcentiem. Dzīvojamai telpai piedāvājam zīda paklāju ar gaiši pelēku dīvānu un košiem franču stila atzveltnes krēsliem. Guļamistabā ir chester gulta ar klasiskiem elementiem, kas pārklāta ar franču barchate. Ēdamistabā klasisko gaiši lakoto galdu komplektējam ar modernas formas ēdamistabas krēsliem un klasiskās formas tumšajiem bāra krēsliem. Mēs aizpildām interjeru ar hromētiem sānu galdiņiem un kafijas galdiņiem ar leņķveida rakstiem.

  

KO PABEIGT?

No pirmā acu uzmetiena mūsdienu klasika var būt klasisku un modernu mēbeļu sajaukums, taču tas tā nav. Visas mēbeles ir jaunas, modernas mēbeles ar klasiskiem elementiem. Modernās klasikas interjeru papildina pilnīgi modernas mēbeles ar modernām mēbelēm, kurās ir spilgti klasiski elementi.

Lai izveidotu skaistu un autentisku interjeru, ir jāievēro materialitātes un krāsu krāsas likumi, pretējā gadījumā jūs izveidosiet interjeru, kura detaļas var nesakrist. Mēbeles bieži vien ir grūti atrast pēc izvēlētās krāsas, bet ar pietiekami daudz laika uzstādīšanai – iespējams pasūtīt visas kvalitatīvās mēbeles, atbilstoši jūsu izvēlētajām materiālu kombinācijām. Katrs mēbeļu ražotājs piegādātājiem nosūtīs savu audumu paraugus, tāpēc, atrodot sev tīkamu modeli, dodieties uz interjera salonu un pasūtiet mēbeles atbilstoši savām vajadzībām!

  

INTERJERA DETAĻAS

Šis ir pēdējais solis jūsu interjera izveidē, un tas ir īpaši svarīgi! Interjera mājīgumu veido sīkas detaļas, tāpēc tās ir nepieciešamas, lai radītu mājīgu mājokli. Mūsdienu klasikā interjers ir bagātīgi piepildīts ar interjera detaļām - svečturi, foto rāmji, ziedi ar īpašiem podiņiem. Dažas interjera detaļas var nepildīt nekādas funkcijas, piemēram: dekoratīvie būrīši, dekoratīvie gaismekļi, taču tie piešķirs interjeram mājīguma un pabeigtības sajūtu, arī tās ir bagātīgi nopērkamas gan hroma, gan zelta toņos.

Šeit ir daži piemēri ar interjera detaļu akcentiem:

 

undefined

 

Šo dzīvojamo istabu rotā zelta svečturi uz kafijas galdiņa, pulēta zelta vāze uz pusdienu galda un melnu rāmju gleznas, kas savu krāsu apvieno ar barčato auduma zaļajiem nakts aizkariem.

 

undefined

Guļamistabā gleznas ir spēcīgs akcents, kas aizpilda sienu telpu, kā arī akcentē sienu svītras. Sēdošo un mīksto daļu atdzīvina mākslīgā kažokāda. Rakstainie satīna spilveni piešķir gultai akcentus. Ziedi vienmēr piešķir interjeram dzīvību, kristāla vāzes ar košas krāsas ziediem – ideāla kombinācija!

  

"Interjera detaļas ir spēks, tās maksimāli papildina šī stila interjeru" - arhitekte Ainė

Labākās interjera detaļas, kuras meklēt:

Lētākas detaļas: ZARA HOME, H&M HOME, ALANDECO

Dārgākas interjera detaļas: BOTTLESTAND, BRAMWELL, ASKMANE

  

NEAIZMIRSTI ŠAMPAŅI! 🍾

Kad laiva tiek ielaista okeānā, šampanieša pudele tiek sasista laivas malā, un uzvarētāji pēc uzvaras sacīkstēs tiek aplieti ar šampanieša putām, tāpēc neaizmirstiet šo tradīciju un jūs! Izbaudiet savu darbu un noteikti apkaisiet savus centienus ar šampanieti!

Saistītie produkti
...

E-pasta biļetens

Abonējiet mūsu biļetenu, lai iegūtu jaunus emuāra ierakstus, padomus un jaunas fotogrāfijas

Abonējiet mūsu biļetenu, lai iegūtu jaunus emuāra ierakstus, padomus un jaunas fotogrāfijas.

Līdzīgi raksti

...
Kā izveidot interjeru savai mājai?
No pirmā acu uzmetiena vienkāršs, bet padziļināti sarežģīts jautājums... Mēs vēlamies dalīties savā pieredzē, tāpēc esam izveidojuši interjera dizaina ceļvedi, kas ļaus ikvienam iepazīties ar galvenajiem interjera stiliem un palīdzēs izveidot savu mājas interjeru. Apspriedīsim visu interjera stilistiku, bet pievērsīsimies mūsdienu klasikai. Detalizēsim krāsu krāsas, materialitāti, apgaismojumu, mēbeļu izvēli un interjera detaļas.

2021-11-12